top of page

Tone de haine murdare și mucegăite, găsite în cel mai mare depozit din țară

Actualizată în: 10 feb. 2022


Sute de tone de haine murdare și mucegăite au fost găsite în cel mai mare depozit din țară în Târgu Mureș. Firma unde s-au făcut percheziții face importuri de peste 20 de ani.

Hainele erau murdare și rupte, nefiind supuse procesului de curățare, dezinfecție si dezinsecție. Bunurile erau depozitate în condiții insalubre, având un puternic miros de mucegai, scrie Digi24.

Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt în fapt deșeuri inutilizabile și nu pot fi comercializate pe teritoriul României, întrucât nu sunt respectate condițiile legale de spălare, dezinfecție, dezinsecție și depozitare.

Perchezițiile au fost efecutate după ce în urmă cu trei zile au fost găsite la Constanța trei containere cu o încărcătură de aproape 80 de tone catalogată drept haine second-hand, dar care, de fapt, era îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, necurățată și nedezinfectată. Deșeurile textile erau importate din Canada de o societate comercială de pe raza județului Mureș. Deșeurile inutilizabile nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează a fi returnată către expeditor. Acțiunea de marți a beneficiat de sprijinul Agenției Europene FRONTEX.

La raidul de joi de la Târgu Mureș au participat polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, sub coordonarea procurorului desemnat în acest caz de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Bunurile aparţin unei societăţi comerciale care a desfăşurat activităţi de import de îmbrăcăminte second-hand din Canada începând cu anul 2004, precizează un comunicat al Poliției de Frontieră.


Sursa oradesibiu.ro

27 afișări
bottom of page