top of page

Sindicatul Național al Gărzii de Mediu, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis

Actualizată în: 10 feb. 2022


Reprezentanții Sindicatului Național al Gărzii de Mediu au transmis luni o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis prin care au precizat că „se află în pragul Grevei Generale pe termen nelimitat”, iar „umilința” le-a „ajuns până la os”.

Sindicaliștii reclamă faptul că personalul Gărzii de Mediu este „puțin la număr”, „slab motivat” și nu mai face față „multiplelor însărcinări”, „totul în schimbul unei salarizări derizorii”.

„Noi, angajații Gărzii Naționale de Mediu, puțini la număr și slab motivați, nu mai facem față multiplelor însărcinări. Ni se reproșează degeaba că nu acționăm în același timp, în toate punctele vulnerabile, dar cum să facem acest lucru cu 450 de comisari din care 30 ies la pensie în curând, unii și-au dat demisia, iar alții sunt pe punctul să o facă?!?

Cum să acționăm non stop în 42 de județe plus Municipiul București și Rezervația Biosfera Deltei Dunării, cu 5 – 15 de comisari pe județ, ceea ce înseamnă un comisar la aproximativ 40 000 de locuitori, respectiv 1 comisar pe 530 de kmp. Iar în București cu 2 comisari pe sector, adică 2 comisari la o populație de 300 000 – 400 000 locuitori?!?”, se arată în scrisoarea Sindicatului Național al Gărzii de Mediu.

Sindicaliștii au mai precizat că „nu cerem privilegii”, ci „vrem să ne facem treaba eficient în slujba interesului public”.


Continutul integral al scrisorii se gaseste in documentul de mai jos:


Scrisoare adresata Presedintelui Romaniei
.pdf
Download PDF • 74KB

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa: g4media.ro

Sursa foto: Inquam Photos


34 afișări
bottom of page