top of page

Poluare accidentală pe autostrada A2 București-Constanța! Anunțul Comisariatului Județean Călărași

Actualizată în: 10 feb. 2022


Poluare accidentală pe autostrada A2 București-Constanța, oprită, la începutul săptămânii, de comisarii Gărzii de Mediu (GNM) din Călărași.

Incidentul a fost sesizat de reprezentanții GNM ca urmare a emisiilor de fum de culoare albastră, venite dinspre coșurile centralei termice de producție a aburului tehnologic, ale unei fabrici de ulei aflată în dreptul km 60.

”Responsabilul de mediu din cadrul fabricii ne-a confirmat existența unei defecțiuni la instalația de filtrare a emisiilor rezultate de la arderea cojilor în procesul de producție a aburului tehnologic. Operatorul economic nu a întrerupt, însă funcționarea întregii instalații punând în pericol sănătatea umană, mediul înconjurător și, nu în ultimul rând, traficul rutier din zonă. Prin producerea de abur, fără epurarea emisiilor de la coș, societatea a încălcat condițiile din autorizația integrată de mediu privind calitatea aerului.

Pentru neconformitățile constatate, agentul economic a fost sancționat cu 100.000 de lei, în conformitate cu Legea 278/2013”, a declarat Marian Borondel, comisar șef al Comisariatului Județean Călărași.

Defecțiunea a fost remediată până la finalul zilei, ulterior fiind repornite și instalațiile.


Sursa: Garda Nationala de Mediu

31 afișări
bottom of page