top of page

Peste 33 de tone de deșeuri au oprit la Vama Borș II

Actualizată în: 28 iun. 2022


Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în țară a două autospeciale încărcate cu peste 33.000 de kilograme de deșeuri formate din anvelope uzate și haine secunde. mana, pentru care soferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale in vigoare.


În data de 25.06.2022, la ora 06.51, respectiv 06.52, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, în sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două autospeciale conduse de cetăţeni români. Potrivit documentelor de însoțire a mărfii, aceștia transportau anvelope uzate și haine second hand de la o firmă germană pentru firme românești.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat de la reprezentanții Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor s-a constatat că autospecialele de marfă au fost încărcate cu peste 33.000 de kilograme de deșeuri formate din anvelope uzate și haine second hand, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară impusă de lege pentru importul acestor produse.

În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul în România pentru aceste mijloace de transport.


Sursa: alesdonline.ro

14 afișări

Postări conexe

bottom of page